dinsdag 12 oktober 2010, 00:25 | Elja Trum | 3133x gelezen

Ziekenhuisopname door virusinfectie

Sinds vorige week is Sara flink aan het snotteren door een stevige verkoudheid. Ze heeft er een paar dagen mee op bed gelegen en het leek ons een kwestie van tijd voordat ik of Mika hier ook door aangestoken zou worden. Dat bleek inderdaad zo te zijn, sinds afgelopen zaterdagavond werd Mika steeds wat zieker. Uiteindelijk een stuk heftiger dan we verwacht hadden.

Wat zaterdag begon met mopperen ging door tot een lichte koorts de avond erna. Vanochtend was het nog wat vervelender geworden voor hem; met ademen piepte en steunde hij. We besloten de huisarts te bellen en konden gelukkig snel terecht. Hij schreef Mika een antibiotica kuurtje voor en gaf wat tips om hem er weer wat sneller bovenop te helpen.

In de loop van de dag werd het gepiep echter alleen maar erger en wilde Mika ook niet meer eten of drinken. Sara belde om terwijl ik rond vier uur op weg was naar een afspraak om te overleggen of we de huisarts nog eens zouden bellen. Daar kon Mika gelukkig alweer snel terecht.

De huisarts constateerde dat het gedurende dag toch wel veel erger was geworden en stuurde ons door naar het ziekenhuis. Nu zat ik op dat moment in Eindhoven en kon niet direct terug komen. Gelukkig wilde de huisarts Sara wel even naar het Radboud ziekenhuis brengen.

Tegen de tijd dat ik aankwam was de situatie net weer onder controle; Mika had het erg zwaar gehad en zat tegen uitputting aan. Door een virusinfectie is zijn keelholte op gaan zetten en ging het ademen steeds moeilijker. Gelukkig konden ze met behulp van medicatie helpen; de spullen voor een intubatie lagen al klaar..

Mika in het ziekenhuisbedje


De artsen, er stonden er een stuk of vier toen ik binnenkwam, wilde Mika graag een nachtje houden. Op de kinderafdeling kon Sara gelukkig blijven slapen. Beide zijn nu nog in het ziekenhuis dus. Sara slaapt bij Mika op de kamer.

Met Mika gaat het al weer een stuk beter, hij heeft ook weer een fles melk gedronken en ademt weer een stuk rustiger. Vannacht krijgt ie nogmaals antibiotica en stoom-medicatie. Dan wordt er morgen verder gekeken. Inmiddels is Mika in elk geval buiten levensgevaar. Als je de artsen dat dan hoort zeggen bedenk je pas hoe het mis kan gaan..

Het heftigste gedeelte heb ik zelf dus gemist, maar de avond was er ook voor mij heftig genoeg door. Tijd voor bed dus, en hopelijk is Mika morgen weer een stuk verder opgeknapt!

 Deel dit artikel
(12)
Syra
Syra | dinsdag 12 oktober 2010, 00:37
Ik duim vast voor Mika. We kennen hem (van de blog) als een sterk baasje, dus ik twijfel er niet aan dat hij er vlug weer helemaal bovenop is !
Veel sterkte voor het hele gezin.
Deborah
Deborah | dinsdag 12 oktober 2010, 08:22
Wat zullen jullie geschrokken zijn.
Hopelijk knapt Mika snel weer op!
Heel veel beterschap!
Kim Dalmeijer
Kim Dalmeijer | dinsdag 12 oktober 2010, 10:12
Hallo allemaal !
Joh wat een verhaal zeg ! Gelukkig gaat het allemaal weer een beetje beter daar. Ben ik heel blij om; ik weet hoe het voelt en hoe onwerkelijk alles ook aan je voorbij kan gaan. Toen mijn dochtertje 3 maanden was werd ze op IC opgenomen vanwege het RS-virus (luchtwegproblemen). Dat was ook kantje boord en je maag keert zich om op het moment dat je dat doorhebt. Ik leef met jullie mee en denk aan jullie.

Kim.
imke
imke | dinsdag 12 oktober 2010, 15:47
Jeetje Elja, wat schrok ik van je verhaal!! Hoe gaat het nu met Mika? Is hij het ziekenhuis al uit? Sara heeft goed gehandeld, enw at fijn dat de huisarts hun naar het ziekenhuis heeft gereden, die van ons zou adviseren een taxi te bellen denk ik...
Geef Mika maar een flink grote knuffel van ons, en ook 1 voor jou en Sara natuurlijk. Heel veel sterkte er mee.

Kus Imke
Elja Trum
ProfielElja Trum | dinsdag 12 oktober 2010, 16:05
Mika heeft een goede nacht gehad en ademt weer een heel stuk beter.
Vannacht moet hij voor de zekerheid ook nog in het ziekenhuis blijven. Mits het goed blijft gaan mag hij waarschijnlijk morgen naar huis.
Jac Trum
ProfielJac Trum | dinsdag 12 oktober 2010, 16:31
Blij te lezen dat het weer beter gaat en goed dat 'ie nog een nachtje blijft. Dat geeft toch wel een wat zekerder gevoel. Wat zullen jullie geschrokken zijn en wat zal het fijn zijn wanneer hij weer in zijn eigen bedje kan!
Opa Trum
oma Marjan
Profieloma Marjan | dinsdag 12 oktober 2010, 22:15
Hoi Elja en Sara,
Toen Elja gisterenavond belde om te vertellen dat Mika in het ziekenhuis lag hadden we niet in de gaten dat het zo ernstig was. Fijn dat jullie (Sara) er op tijd bij waren en dat het nu beter gaat met Mika.
Sterkte.
oma Marjan
Alke
Alke | dinsdag 12 oktober 2010, 22:32
Jeetje dat is even schrikken. Gelukkig dat het allemaal goed afgelopen is.
Beterschap met Mika.
groetjes
Thieu en Alke
Mariska
Mariska | woensdag 13 oktober 2010, 19:40
Tjonge, ik krijg er koude rillingen van als ik dit lees. Daar zullen jullie inderdaad flink van geschrokken zijn. Geef hem maar een dikke knuffel van mij! Groetjes, Mariska.
Elja Trum
ProfielElja Trum | woensdag 13 oktober 2010, 20:14
Bedankt voor alle reacties!
Mika is vanmorgen ontslagen uit het ziekenhuis en ligt inmiddels weer lekker in zijn eigen bed te slapen. Hij doet het prima!
kirsten
kirsten | donderdag 14 oktober 2010, 07:23
Dat is zeker schikken!
Lees het net pas, dus wist het niet.
Maar erg fijn dat het nu weer beter gaat!
Elja Trum
ProfielElja Trum | zondag 24 oktober 2010, 22:11
Nog even voor de duidelijkheid; Mika is alweer ruim een week helemaal beter!
Wel had ie papa ook nog even aangestoken, dus ik loop alweer ruim een week te snotteren. knipoog
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

            Volg Mika op Twitter!  volg Mika
op Twitter