woensdag 12 mei 2010, 19:49 | Elja Trum | 3133x gelezen

Yo, también; film over Down in de bioscoop

Vanochtend las ik in de Gelderlander een recensie van een nieuwe film over een man met het Syndroom van Down; Yo, también. De film is een debuut van de Spanjaarden Antonio Naharro en Álvaro Pastor en gaat over de 35-jarige Daniel die ondanks het Syndroom van Down afgestudeerd is aan de universiteit.

Daniel wordt verliefd op Laura, een oudere vrouw zonder Down met een moeilijk verleden. Het laatste waar zij op zit te wachten is een relatie. Toch weet Pablo op haar hart te veroveren. Hun familie heeft echter moeite met de relatie.

Pablo Pineda, die Daniel speelt in de film, heeft uiteraard ook echt Down. Hij won voor zijn rol in de film een prijs tijdens het internationale filmfestival van San Sebastian. Pablo is overigens ook in het echt de eerste Europeaan met Down die afgestudeerd is op een universiteit. In de toekomst wil hij zich meer gaan toeleggen op lesgeven dan op acteren.

De zuster van regisseur Antonio Naharro heeft ook Down. Zij was de aanleiding voor het maken van de film. De regisseurs schijnen goed werk geleverd te hebben, de film wordt in de Gelderlander beoordeelt met 4 van de 5 sterren en kreeg ook op het filmfestival van Rotterdam een warm onthaal en won de publieksprijs.

De film duurt 103 minuten en is vanaf morgen te zien in een beperkt aantal bioscopen in Nederland. Je kunt terecht in Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen. Wij zijn in elk geval van plan de film binnenkort te gaan kijken in Lux te Nijmegen. Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

            Volg Mika op Twitter!  volg Mika
op Twitter