vrijdag 14 januari 2011, 00:23 | Elja Trum | 3174x gelezen

Downistie; soap bij De Wereld Draait Door

Vanaf vrijdag 11 maart verschijnt er een nieuwe rubriek bij het programma De Wereld Draait Door. Het gaat om een wekelijkse soap met de naam Downistie. Twaalf afleveringen lang kunnen de belevenissen gevolgd worden van de hoofdpersonen Thomas, Nina, Rosanne, Hubert en Vicky. Tijdens de uitzending van vrijdagavond 14 januari (vandaag) stelt de cast zich aan de kijkers voor.

Zoals wellicht al wel duidelijk is geworden uit de titel van de soap gaat het hier om een soap waarin alleen maar acteurs met het Syndroom van Down spelen. Overspel, ongewenste zwangerschappen, ontluikende liefdes, jaloezie, intens geluk en tragische ziektes: alle hoogte- en dieptepunten uit het leven komen voorbij.

"De soap wordt met de grootste zorg en aandacht gemaakt, zoals alle rubrieken van DWDD, en wordt zowel vrolijk als diep tragisch. Ongetwijfeld zal de serie ook discussie opwekken, want geen thema wordt geschuwd en dat is af en toe behoorlijk confronterend. Het resultaat is bijzonder en we zijn er dan ook trots op dat we samen met de enthousiaste acteurs en makers in het diepe zijn gesprongen. Het is in alle opzichten een spannend project. Ook de lengte van de afleveringen is nieuw: drie minuten. Geen soap ging ons hierin voor", aldus eindredacteur van 'De Wereld Draait Door' Dieuwke Wynia.

Downistie

De soap wordt gemaakt door programmamakers Marco Versluis en Jack Valkering en geproduceerd door NL Films en TV. "In ons beider televisiewerk zijn we meerdere malen in aanraking gekomen met mensen met het syndroom van Down", aldus Versluis. "Allemaal deelden ze een passie voor soaps en acteren in een dergelijke serie bleek voor velen van hen een grote droom. Dit zette ons aan het denken en leidde tot het idee van 'Downistie'".

Downistie wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap een zo volwaardig mogelijk leven te leiden. Dat kan dankzij donateurs en vrijwilligers.

Wij zitten vanavond natuurlijk voor de televisie! Om 19:30 dus ook even kijken op Nederland 3 naar De Wereld Draait Door.

 Deel dit artikel
(2)
imke
imke | vrijdag 14 januari 2011, 11:53
Nou, ik ben benieuwd.

Ik denk dat het wel op 'uitzending gemist' te vinden is. Ik zal dus ook kijken.

Kus Imke
Elja Trum
ProfielElja Trum | vrijdag 11 maart 2011, 23:54
Vanavond was de eerste aflevering van Downistie; mocht je 'm gemist hebben dan kun je 'm ook bekijken op de speciale website van De Wereld Draait Door.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

            Volg Mika op Twitter!  volg Mika
op Twitter