woensdag 2 november 2011, 22:09 | Elja Trum | 4175x gelezen

Mika op het Griekse eiland Kos

Vorige week hebben we lekker een weekje op het Griekse eiland Kos doorgebracht. Het was een week met heerlijk weer; zonnig en elke dag een graad of 25. We konden weer elke dag op ons balkon in de opkomende zon ontbijten met een korte broek aan. Helemaal mijn gevoel bij een ontspannen vakantie!

In het voorjaar waren we ook al in Griekenland op vakantie, maar we vonden dat we een goede reden hadden om nogmaals een weekje vakantie te pakken. Mika mocht immers nog net gratis reizen. Als hij in december twee jaar wordt dan wordt het wat duurder om hem mee te nemen. Je moet natuurlijk elk excuus aangrijpen dat je kunt bedenken om lekker op vakantie te gaan..

Op de heenreis hadden we ook geluk met onze plaatsen in het vliegtuig. Het vliegtuig zat namelijk helemaal nog niet vol en wij hadden ook extra 'comfort class' geboekt (een beetje extra beenruimte leek ons wel zo prettig als we Mika de hele weg op schoot moesten houden). Zo kwam het er op neer dat we in de rijen om ons heen helemaal niemand hadden zitten en konden we lekker vier stoelen gebruiken; ÚÚn voor de tassen en voor Mika ook een stoel apart.

Fietsen op Kos


Kos is een redelijk klein eiland en ook nog eens behoorlijk vlak. Dit in tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden. Dat maakt Kos bij uitstek geschikt om te fietsen. We hebben dan ook een fiets gehuurd voor de gehele week. Voor vijftig euro kon je deze voor een week huren.

Fietsen op Kos

Mika vond het fietsen heerlijk. Hierboven zie je hem terwijl we op een winderige kustweg een eindje aan het fietsen waren. Erg leuk om Mika dan zo enthousiast te zien en lol te zien maken.

Nu zaten we in een appartement in de wijk Lambi bij Kos stad. Die hele wijk is eigenlijk niks anders dan een lange straat gevuld met toeristische winkeltjes, eetgelegenheden en hotels. Ik zou er niet in de zomer willen zitten, maar aangezien het de laatste week van het seizoen was viel het met de drukte gelukkig erg mee. Veel was ook al gesloten in de straat.

Met de fiets was je vanuit ons appartement binnen tien minuten in Kos stad. Het stadje van Kos is niet al te groot, maar uiteraard was daar nog voldoende open om te kunnen eten. We hebben er dan ook lekker de hele week verschillende terrasjes uitgeprobeerd voor het avondeten.

Strand


Kos is een echt eiland voor zonaanbidders en strandliefhebbers. Bijna de gehele kust is voorzien van eindeloze zandstranden. Je kunt dus zelfs in het hoogseizoen altijd wel een plekje vinden waar je rustig kunt zitten.

Mika op het strand

Mika is al blij in een zandbak, dus op het strand wist hij zich ook heerlijk te vermaken. Wanneer we na een tijdje spelen op het strand weer weg gingen liet hij dan ook duidelijk merken dat hij het daar niet mee eens was. Gelukkig duurt dat niet lang als hij dan weer lekker op de fiets mag rijden.

Bezienswaardigheden


Behalve het strand valt er op Kos eigenlijk maar weinig te beleven. Goed, het is de geboorteplek van Hippocrates en dat wordt natuurlijk aangeprezen als iets bijzonders. Nu is er in Kos stad een oude boom te vinden waar hij volgens de overlevering graag onder zat te studeren en op het eiland is een oud ziekenhuis te bezoeken (wat echter in de tijd van Hippocrates niks anders was dan een simpele temple).

Die boom stelt echt niks meer voor en wordt overschaduwd door de stalen constructie die de resten nog overeind proberen te houden. Het oude ziekenhuis is wel een mooie ru´ne, maar scheen met de kinderwagen slecht bereikbaar te zijn. We hebben de ru´ne dan ook alleen maar even van buitenaf bekeken.

Kerkru´ne

Tijdens een tocht naar de andere kant van het eiland (zo'n drie kwartier rijden) kwamen we uit bij een baai en een strandje waar een ru´ne van een kerk stond. We waren er vlak voordat de avond in viel en het licht van de ondergaande zon was prachtig. Deze ru´ne is overigens vrij toegankelijk en in combinatie met het mooi strand en de baai het bezoeken zeker waard.

Thermen


Er is ÚÚn bezienswaardigheid op het eiland die je ook zeker moet bezoeken; de thermen. Tenminste, zo wordt het genoemd. In feite is het gewoon een stukje strand waar warm vulkaanwater de ze ein stroomt. Doordat er met wat rotsblokken een stukje zee is afgezet mengt het warme water zich niet direct met het zeewater en is het aangenaam om erin te zitten.

Thermen op Kos

Voor zwemmen is het niet groot (en diep) genoeg, maar het is zeker lekker en ontspannend. Mike beviel het ook om in de thermen te zitten, maar nu is hij altijd wel fan van water en badderen. De termen bevinden zich op een kiezelstrandje tussen de rotsen en tegen de bergen aan. Wat mij betreft een mooier strandje dan het eindeloze zand, maar wel minder praktisch natuurlijk.

We hebben zo met zijn drieŰn weer een heerlijk ontspannen weekje gehad. Mika heeft zich goed gedragen en volgens mij ook lekker vermaakt. We kunnen er weer even tegenaan..

 Deel dit artikel
(4)
Michael
Michael | donderdag 3 november 2011, 00:16
Leuk om te lezen en de foto's te bekijken. Ziet er inderdaad lekker relaxed uit!
imke
imke | donderdag 3 november 2011, 08:52
Nou dat ziet er heerlijk uit, en klinkt ook heerlijk. Hoe staat het met de foto van de zonsondergang bij het kerkje? Of was dat niet vast te leggen?

Ik vind de eerste foto vooral erg leuk. Mika geniet inderdaad duidelijk van zijn fietstochtje. De tweede foto is ook erg grappig- hadden jullie als vakantie kaart kunnen sturen!

Kus Imke
Elja Trum
ProfielElja Trum | donderdag 3 november 2011, 09:01
@Imke; Die derde foto is van het kerkje.
Of eerder; van de ruïne van het kerkje. vrolijk
eveline
eveline | donderdag 3 november 2011, 13:56
Wat leuk weer om te lezen dat Mika het zo naar zijn zin heeft. Als ik die foto's van hem zie dan word ik daar helemaal vrolijk van. Fijn dat jullie het alledrie fijn hebben gehad.gr liefs aan Mika van Maud
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

            Volg Mika op Twitter!  volg Mika
op Twitter