zondag 5 juni 2011, 14:05 | Elja Trum | 3432x gelezen

Mika in Griekenland

Begin mei zijn we met Mika naar ons favoriete vakantieland Griekenland geweest. Sara en ik gaan al jarenlang met veel plezier naar het zonnige land en natuurlijk wilden we Mika daar ook graag van laten genieten. Zolang kinderen nog geen twee jaar oud zijn is dat ook nog heel betaalbaar.

Etenstijd


Voor zo'n dertig euro extra neem je een kind onder de twee nog mee op een vliegvakantie. Als ze ouder zijn wordt het opeens erg prijzig om kinderen mee te nemen. Dan betaal je bijna hetzelfde als bij een volwassen persoon. Je moet je kind onder de twee jaar wel gedurende de vlucht op schoot houden. Gelukkig is Mika niet mopperig en was het goed vol te houden.

We zijn in Griekenland naar Chrana geweest op het Griekse schiereiland Peloponnesos. Chrana is een klein gehucht aan een grote baai op het schiereiland. Onze reis hadden we geboekt via Ross Holidays; sinds een paar jaar onze favoriete Griekenland specialist. We zaten in het appartement Paris Village dat zich ook specifiek richt op gezinnen met kinderen.

Vliegen met mama

Paris Village wordt gerund door een Nederlander samen met zijn Griekse vrouw. Ze hebben op een stuk goed verzorgde grond een aantal vrijstaande gebouwtjes staan met in elk gebouwtje twee appartementen. In totaal hebben ze een stuk of 10 a 12 appartementen. Allemaal erg kleinschalig en lekker rustig dus.

We troffen het met het weer in Griekenland. We hebben de hele week elke ochtend heerlijk in korte broek op ons terras kunnen ontbijten. Ook Mika beviel het buiten ontbijten en het Griekse brood prima.

Genieten met mooi weer

Een vakantie ziet er natuurlijk wel wat anders uit met zo'n kleine man erbij. Lange dagtripjes zijn vanwege het noodzakelijke middagslaapje niet handig. Een mooie accommodatie is dan wel mooi meegenomen. Terwijl Mika sliep zaten wij lekker op ons terras met een boek of de iPad (handig, wifi bereik op het terras).

's Ochtends en 's middags na het slaapje zijn we uiteraard nog wel een paar keer op pad gegaan. Dorpjes en bezienswaardigheden in de omgeving bekijken. De wandelwagen die we meegenomen hadden was daarbij onmisbaar.

Dagtripjes

's Avonds zijn we, lekker lui, elke keer uit eten geweest. Mika begon wel net tijdens de vakantie kieskeurig te worden over zijn eten. Brood gaat er gelukkig altijd in en is bij elk restaurant ook te krijgen. Op een krijsbui tijdens het verschonen na heeft hij zich eigenlijk elke keer wel weten te gedragen.

Paris Village ligt op zo'n honderd meter van het strand. Je moet wel een steile heuvel af, maar dan kom je uit op een rustig zandstrandje. Mika vond het heerlijk op het strand. Lekker spelen met al het zand.

Mika speelt op het strand

We hebben echt een heerlijk weekje gehad en ook het reizen viel reuze mee. Zeker voor herhaling vatbaar dus. Wel jammer dat het over een half jaartje een stuk duurder zal worden om zo'n eind weg te gaan. Wellicht dat we daarvoor nog maar een keertje moeten gaan..

 Deel dit artikel
(5)
Judith
Judith | maandag 6 juni 2011, 10:59
Wat een lekker mannetjes is het toch jullie zoon. Leuke foto's ook. Wij vertrekken deze zomer uiteraard ook weer naar Griekenland. En wij boeken sinds Minge 2 jaar is via Oad, daar hebben ze kinder tarieven tot 12 jaar en betalen wij nu voor Minge 375 euro ( ze is nu 5) voor 3 wk vakantie.
Wellicht een idee.

Lieve groet, voor jou en je gezin.
Judith
oma Marjan
oma Marjan | dinsdag 7 juni 2011, 23:19
Zo horen en zien we nog wat over jullie vakantie. Leuk om weer wat nieuwe foto's te zien.
Elja Trum
ProfielElja Trum | donderdag 9 juni 2011, 07:58
@Judith; dat klinkt nog best betaalbaar inderdaad. Goed te weten.
Waar gaan jullie dit jaar heen?
gast | zaterdag 11 juni 2011, 09:43
Hoi Elja, we gaan dit jaar naar Lesbos, Martijn en ik zijn daar al eens eerder geweest maar toen hadden we nog geen rijbewijs ( lang geleden ha ha ) nu willen we meer van het eiland zien. Zitten in het plaatsje Skala Kalloni. Wij zijn trouwens toen Minge bijna 2 jaar ook in chrani geweest en op het strand waar Mika zit op de foto daar lagen wij ook.
Elja Trum
ProfielElja Trum | zaterdag 11 juni 2011, 13:58
@Judith; Lekker, alvast veel plezier. vrolijk
Wij zijn een paar jaar terug ook nog op Lesbos geweest, in Mithymna. Mooi plaatsje, maar in het algemeen vonden we Lesbos wat minder mooi als bijvoorbeeld Rhodos en Lefkas.

Grappig dat jullie ook in Chrani zijn geweest. Zoveel spannends is daar toch niet te doen. vrolijk
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

            Volg Mika op Twitter!  volg Mika
op Twitter