donderdag 25 maart 2010, 22:00 | Elja Trum | 3440x gelezen

Recensie: De Upside van Down

Bij de verloskundige hadden we eerder al het boek 'De Upside van Down' zien liggen. Nadat bleek dat Mika het Syndroom van Down had hebben we het boek een tijdje te leen gehad zodat we het rustig thuis door konden nemen.

Het boek is een project van fotografe Eva Snoijink. Zij fotografeert kinderen en kreeg in 2006 de jongedame Pien op bezoek voor een fotosessie. Pien heeft het Downsyndroom en tijdens de fotosessie kwam Eva erachter dat haar vooroordelen over het Downsysndroom feitelijk op niets waren gebaseerd. Ze besloot hier iets mee te doen en zo ontstond het boek 'De Upside van Down'.

In november 2008 is het boek gelanceerd. Meer dan duizend exemplaren werden bezorgd bij verloskundigenpraktijken, gynaecologen en downpoli's in Nederland. Het is de bedoeling dat dit boek zorgt voor een meer positieve beeldvorming over het Downsyndroom. Bij het boek is ook een stichting opgericht die als doel heeft een positief beeld te geven van het Downsyndroom.

De Upside van Down


In het boek zijn 101 kinderen met het syndroom van Down geportretteerd. Daarbij wordt naam en leeftijd van het kind genoemd en een kortere of langere quote van zijn of haar ouders over hoe zij hun leven met hun kind ervaren. De foto's zelf zijn allemaal high-key portretten. Soms in zwart-wit, de andere keer in kleur.

Een prachtig boek, wellicht meer om de tekst dan om de foto's (waar verder ook niks mis mee is overigens). Voor (aanstaande) ouders van een kindje met het syndroom van Down sowieso een must om te lezen, maar eigenlijk zou iedereen het boek een keer door moeten bladeren!

De Upside van Down is uitgevoerd als stevige hardcover met in totaal 215 pagina's. Het is uitgegeven door Uitgeverij het Spectrum en kost 39,95 euro. Per verkocht boek gaat 5 euro naar de Stichting Upside van Down. Onderstaande video laat nog wat meer over het project en het boek zien.Ge´nteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Mika Upsidedown ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

De Upside van Down
De Upside van Down
Eva Snoijink


 Deel dit artikel
(1)
oma Marjan
oma Marjan | donderdag 25 maart 2010, 23:49
Sorry, maar wij hebben het al. Een prachtig,ontroerend boek.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.

            Volg Mika op Twitter!  volg Mika
op Twitter